27 ian. 2010

Cum lipesti un fir la aparatul de lipit?

Tata a cumparat carcasa la pistolul de lipit.
Antic, vechi si de demult, dar dupa cum spun "specialisti", si cel mai bun.
Asa ca mi-am bagat nasul sa o schimb eu.
Normal, am rupt un fir. Dezlipit mai degraba. Asha ca m-am gasit in fata unei dileme ...
Cum lipesti un fir la aparatul de lipit???
Am imprumutat de la munca un aparat nou si modern care nu necesita decat o incalzire de vre-o 5-10 minute pentru o lipitura de 10 secunde, dar a mers.
O problema nu foarte grava dar imi placea ideea de concept ... Cum lipesti un fil la aparatul de lipit ...
(Daca ma repet este pentru ca imi place cum suna)
In alta ordine de idei, mi-am facut cablurile de care aveam nevoie, pentru care era necesar pistolul de lipit, si cand omul se gandeste, poate exagera uneori!
M-am gandit cat de misto e proprietatea lichidelor de a nu se compresa. Si cate aplicatii super exista pentru ca acum peste 100 de ani, cineva care se intreba cum lipesti un fir la aparatul de lipit, a descoperit si dezvoltat ulterior HIDRAULICA
Doua exemple din hidraulica care imi vin acum imi cap si imi plac foarte mult, sunt:
Compresorul de ridicat masina
dupa cum spune si numele, foloseste forta de compresie si proprietatea lichidelor de a nu se compresa, pentru a transfera un lichid vascos (ulei) dintr-un recipient de depozit, intr-un recipient de compresie cu ajutorul a doua valve unic sens si un al treilea cilindru de transfer. Si uite asa un om normal se transforma in super men fiind capabil sa ridice cu o singura mana greutatea de peste o tona a unei masini.
Un alt exemplu este pistolul de curatat sub presinue, unde nu este nevoie decat de o reductide a diametrului de intrare a apei, la un diametru inferior de iesire. Si pentru ca apa nu poate fi compresata va avea o viteza mult mai mare la iesire decat cea de la intare. Cat se poate de simplu.
Si toate pentru ca un om s-a intrebat cand va Cum se lipeste un fir la aparatul de lipit?

Concluzia : Si ce daca nu are logica, putine lucruri au!

Un comentariu:

  1. Simplu: nu rupi un fir la pistolul de lipit :P Bine ca l-ai reparat. De cand am incercat sa imi repar singur laptopul am zis ca nu mai umblu in electronice fine, ca mai rau le fac.

    RăspundețiȘtergere