5 mar. 2010

Four Horsemen of the Apocalypse

Four Horsemen of the Apocalypse (Cei Patru Cavaleri ai Apocalipsei).

Poze reprezentative sunt multe, eu am ales una care sa imi placa si sa nu caut prea mult.Am ales-o pe aceasta pentru ca este alb-negru. Trebui sa depui putin efort de gandire pentru a ingelege ceva. Acesti patru cavaleri sunt: Razboi, Foametea, Molima si Moartea. Ei fac parte din sigiliile ce vor trebui/fi desfacute/eliberate, pentru a se ajunge la apocalipsa.
De ce APOCALIPSA?
Pei de ce nu.
E un motiv prin care biserica sa spuna, "sfarsitul va veni pentru noi toti. Caitiva!"
Mda ....
Ei sunt mentonati atat in Vechiul Testament cat si in The Book Of Revelation (cartea Revelatiilor, destainuiirilor despre un viitor inevitabil), dar cam vag, daca ma intrebati pe mine.
Infine. Banuesc ca daca o persoana crede in Dmnezeu, atunci trebui sa creada si in Diavol, deci implicit trebi sa creada ca "razboiul si moartea" vor aparea in forma fizica pe cai, omorand in stanga si in dreapta. De inima binenteles, caci si deoare ce, ar trebui sa arate tare rau, stand atatea milenii in iar.
Pe de alta parte, poate vor fi fericiti ca au iesit si se vor duce mai intai la o bere. Eu asa as face. Chiar daca nu beau bere.
Pe mine ma fascineaza. Nu atat ideea de religie cat ideea de, ce este religia si de unde a pornit.
Sunt prea multe similitudini in povestiri de culturi diferite in cat sa nu fie luate in seama de catre cinava.
De exemplu exista un demon care a fost pedepsit ca a dat focul oamenilor sa isi construiasca arme si arde pe vecie in iad pentru asta, legat in lanturi si hraninduse din el un dragon.
Pei bine, din cate imi aduc aminte a fost si in Legendele Olimpului un erou/zeu, care a fost pedepsit pentru aceeas fapta. Doar ca el a dat focul oamenilor sa isi prepare hrana. Si acum este inlantuit pe vecie, pe cine stie ce varf de munte, sa se hraneasca din el nu stiu de pasare.
Pei nu e acelas lucru? Sa fie defapt interpretari ale aceleias povesti, spuse candva de mult de un negustor trecator, si transformate in carte de mare succes, si pe de alta parte, religie???
Infine. Viata merge inainte in asteptarea apocalipsei. Sau "Viata-i frumoasa, bine ca-i scurta".
In ideea veniri a ceva se nasc si idei de combatere, prevenire. "Cineva trebui sa ne salveze"
Demult am scris o poezie despre un el ce a primit un mesaj, cum ca ar trebui sa opreasca de unul singur apocalipsa. De ce? Cine? Cum? sunt intrebari firesti. PENTRU CA! NU EU! si NU STIU! ar putea fi raspunsuri la acele intrebari. Ideea e ca e foarte misto si e in engleza. Dar va fi pe urmatorul post.
Va salut pe voi cei 5 cititori ai mei, si va las cu morala : "Nu lasa pe maine ce poti face azi!, lasa pe poimaine ca poate nu mai este nevoie sa faci !!!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu